Πάντα να ξαναρχίζεις ...

Τρίτη, 17 Αυγούστου 2010

Πεθαίνουν παιδιά στο Πακιστάν απο την έλλειψη τροφίμων

Οι πρώτοι θάνατοι από έλλειψη τροφίμων καταγράφηκαν στο Πακιστάν, όπου πέντε παιδιά πέθαναν στην περιοχή Κοχιστάν.

Πέντε παιδιά έχασαν τη ζωή τους και πολλοί άλλοι άνθρωποι είναι πιθανό να πεθάνουν αν δεν φτάσουν εδώ τρόφιμα μέσα στις επόμενες δύο ημέρες.Το Κοχιστάν, μια ορεινή περιοχή, έχει αποκοπεί από την υπόλοιπη χώρα, αφού οι πλημμύρες παρέσυραν γέφυρες και κατέστρεψαν δρόμους.
«Αντιμετωπίζουμε μια πολύ σοβαρή κρίση στην περιοχή μας με την έλλειψη τροφίμων. Πέντε παιδιά έχασαν τη ζωή τους και πολλοί άλλοι άνθρωποι είναι πιθανό να πεθάνουν αν δεν φτάσουν εδώ τρόφιμα μέσα στις επόμενες δύο ημέρες», τόνισε ο Αμπντούλ Σατάρ Χάν, βουλευτής της περιοχής.
Ο Χαν έκανε τις δηλώσεις αυτές από την γειτονική περιοχή Μπασάμ, αφού όλες οι γραμμές επικοινωνίας στο Κοχιστάν έχουν κοπεί.
«Ειδικά, ορισμένες ζώνες του Κοχιστάν είναι τελείως απομονωμένες και ο μόνος τρόπος για να φτάσουν εδώ είδη πρώτης ανάγκης είναι με ελικόπτερα. Αλλά μέχρι τώρα κανένα ελικόπτερο δεν έχει φανεί. Η κυβέρνηση μας αγνοεί τελείως», είπε χαρακτηριστικά ο Πακιστανός βουλευτής. «Τα περισσότερα αποθέματα καλαμποκιού καταστράφηκαν και ότι είχε απομείνει καταναλώθηκε. Επίσης οι κάτοικοι έχουν θανατώσει τα περισσότερα ζώα. Και τώρα δεν έχει μείνει τίποτε για να τραφούν», πρόσθεσε ο Χαν. Το Κοχιστάν εκτείνεται από την περιοχή του πακιστανικού Κασμίρ στα Ιμαλάια ως την αφγανική επαρχία του Νουριστάν.
Στο μεταξύ, εκατοντάδες χωριά καταστράφηκαν και δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έμειναν άστεγοι στο Μπαλουχιστάν, ανακοίνωσε αξιωματούχος της επαρχίας αυτής του νοτιοδυτικού Πακιστάν.
«Η κατάσταση είναι τρομακτική. Άνθρωποι έχουν καταφύγει στις οροφές φορτηγών, οι γέφυρες έχουν παρασυρθεί και δρόμοι δεν υπάρχουν», τόνισε ο Σερ Χαν Μπαζάι. Ο ίδιος διευκρίνισε πως οι τοπικές αρχές διαθέτουν μόνο ένα ελικόπτερο και τέσσερα σκάφη για τις επιχειρήσεις διάσωσης.

kathimerini

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Facebook