Πάντα να ξαναρχίζεις ...

Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2010

700 παιδιά θύματα κακοποίησης τους τελευταίους δέκα μήνες

Σε 770 ανέρχονται τα παιδιά που έπεσαν θύματα κακοποίησης ή παραμέλησης από την 1η Ιανουαρίου ως την 31η Οκτωβρίου του 2010, σύμφωνα με το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εθελοντικής οργάνωσης, η Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056 δέχθηκε στο ίδιο διάστημα 383 ανώνυμες και επώνυμες τηλεφωνικές καταγγελίες.

Τα στατιστικά στοιχεία της γραμμής δείχνουν ότι το μεγαλύτερο ποσοστό παιδικής κακοποίησης (48%) αφορούσε σε παραμέληση παιδιών, ενώ το 44% σε άσκηση σωματικής βίας - σωματικής κακοποίησης.

Στη συνέχεια ακολουθούν η σεξουαλική κακοποίηση παιδιού (3%), η εξώθηση σε επαιτεία (3%), η ψυχολογική - συναισθηματική κακοποίηση (2%) και η παραμέληση - εγκατάλειψη (1%).

Θύτες των περιστατικών είναι σε ποσοστό 39% και οι δύο γονείς, σε ποσοστό 38% μόνον η μητέρα, σε ποσοστό 17% ο πατέρας και σε 6% άλλο πρόσωπο.

Τα στοιχεία δόθηκαν στη δημοσιότητα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στην Παιδική Κακοποίηση (19 Νοεμβρίου) και την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού (20 Νοεμβρίου).

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Facebook