Πάντα να ξαναρχίζεις ...

Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2010

Πετρέλαιο και αίμα στο Μεξικό

Tουλάχιστον 22 άνθρωποι βρήκαν το θάνατο και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν σοβαρά, όταν ανεφλέγη ακαριαία πετρέλαιο που διέρρεε από αγωγό, σε πόλη του κεντρικού Μεξικού.

Η έκρηξη στο αγωγό της εταιρείας Pemex στο Τεξμελουκάν έγινε όταν μία τοπική συμμορία άνοιξε τρύπα για να κλέψει πετρέλαιο, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους. Ένα μαύρο σύννεφο καπνού έχει σκεπάσει την περιοχή και είναι ορατό στο σημείο της ανάφλεξης.

Τηλεοπτικοί σταθμοί μεταδίδουν εικόνες κατοίκων να απομακρύνονται γρήγορα από τα σπίτια τους για λόγους ασφάλειας.

Σύμφωνα με την πρώτη αποτίμηση από την επαρχία της Πουέμπλα, ο απολογισμός της έκρηξης είναι 22 άνθρωποι απανθρακωμένοι, 32 κατοικίες με σοβαρές ζημιές και περίπου 30 τραυματίες.

Όπως δήλωσε ο gραμματέας της Επαρχίας Βαλεντίν Μενέσες μία συμμορία τρύπησε τον αγωγό και το πετρέλαιο άρχισε να ξεχύνεται ανεξέλεγκτα λόγω της υψηλής πίεσης:

"Οι δρόμοι της μικρής κοινότητας της Τεξμελουκάν άρχισαν να πλημμυρίζουν πετρέλαιο, έπειτα ήρθε μία σπίθα και είδαμε ποτάμια φωτιάς στην πόλη" είπε.

Η καταστροφή εκτείνεται σε ακτίνα πέντε χιλιομέτρων γύρω από τον αγωγό και μάρτυρες αναφέρουν ότι ότι την κύρια έκρηξη ακολούθησαν τέσσερις μικρότερες.

Η κρατική εταιρία Pemex στην οποία ανήκει ο αγωγός, αναφέρει ότι πλέον τον έχει σφραγίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Facebook