Πάντα να ξαναρχίζεις ...

Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2010

ΗΠΑ: Φόβοι για τρομοκρατικό χτύπημα από Αλ Κάιντα

Σε επιφυλακή υπό τον φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος από την Αλ Κάϊντα εν μέσω μάλιστα χριστουγεννιάτικων εορτών, έχουν τεθεί οι αμερικανικές αρχές ασφαλείας.

Όπως μετέδιδε χθες το αμερικανικό δίκτυο CNN, ασφαλείς πληροφορίες θέλουν Ιρακινούς αξιωματούχους να έχουν στείλει σήμα κινδύνου στις αμερικανικές αρχές για τον κίνδυνο σχεδιαζόμενων επιθέσεων της τρομοκρατικής οργάνωσης σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Το Ιρακινό Υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε ότι έμαθε περί των σχεδίων αυτών της Αλ Κάιντα από ανακρίσεις εξτρεμιστών. Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για αξιόπιστες πληροφορίες. Το FBI και το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ έχουν ενημερώσει σχετικά τις τοπικές αστυνομικές δυνάμεις της χώρας για το ενδεχόμενο τρομοκρατικής απειλής. Παρόμοια ενημέρωση έχει επίσης σταλεί και στην Ιντερπόλ.

Επίσης το πρακτορείο Associated Press μεταδίδει ότι αμερικανοί αξιωματούχοι παρακολουθούσαν ανάλογες πληροφορίες από πράκτορες της Αλ Κάιντα στο Πακιστάν και την Υεμένη, πριν τις αποκαλύψεις από το Ιράκ. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι ανήμερα των Χριστουγέννων, Νιγηριανός τρομοκράτης προσπάθησε να πυροδοτήσει εκρηκτικά που είχε κρυμμένα στα εσώρουχα του, μέσα σε πτήση με προορισμό τις ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Facebook