Πάντα να ξαναρχίζεις ...

Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2011

BalkanInsight: Οι “Μακεδόνες” δεν ξεχνούν πως η Τουρκία είναι ο πολυτιμότερος τους σύμμαχος

Σε δημοσίευμα η BalkanInsight αναφέρεται στη καταγωγή του Κεμάλ Ατατούρκ, αλλα και στο Εθνικό Μουσείο των σκοπιανών γειτόνων που βρίσκεται στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, τη Μπίτολα. Ένα Μουσείο που σύμφωνα με το δημοσίευμα επισκέπτονται κάθε χρόνο συγκινημένοι χιλιάδες τούρκοι μιας και στο σημείο αυτό φυλάσσεται το κτίριο όπου ο Κεμάλ ολοκλήρωσε τις στρατιωτικές σπουδές του.

Πιο συγκεκριμένα το δημοσίευμα αναφέρει: “Η ιστορία του Κεμάλ Ατατούρκ είναι η προσωποποίηση της “Μακεδονοτουρκικής” φιλίας μιας και η καταγωγή του ήταν από τη Μακεδονία, αλλά και η Τουρκία ήταν από τις πρώτες χώρες που αναγνώρισαν (1991) τη “Μακεδονία” με το Συνταγματικό της όνομα. Πέρα αυτού, τις δύο χώρες τις ενώνει το γεγονός πως η Ελλάδα αποτελεί κοινό …εχθρό”.

“Ο Stevo Pendarovski, Καθηγητής του Πανεπιστημίου American College στα Σκόπια δηλώσε στην BalkanInsight πως εμείς οι “μακεδόνες” είμαστε για τους τούρκους τα αγαπημένα τους παιδιά. Έτσι μας βλέπουν, σαν μικρότερα και αγαπημένα παιδιά τους”.

Και συνεχίζει…

“Αν και τα επίσημα στοιχεία είναι δύσκολο να το επιβεβαιώσουν, σήμερα στη Τουρκία ζουν περίπου στους 6.000.000 “μακεδόνες” που έφτασαν εκεί κατά τη διάρκεια των Βαλκανικών Πολέμων και πιο συγκεκριμένα το 1912-1913″.

Ολόκληρο το άρθρο δημοσιεύτηκε στην αγγλική έκδοση της ιστοσελίδας μας με τίτλο:  

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Facebook