Πάντα να ξαναρχίζεις ...

Σάββατο, 5 Φεβρουαρίου 2011

Ερντογάν: Καταγγέλλει τουρκοκυπρίους

Έντονη ήταν η αντίδραση του πρωθυπουργού της Τουρκάις Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις πρόσφατες διαδηλώσεις στα κατεχόμενα της Κύπρου και τα συνθήματα που ακούστηκαν σε αυτές εναντίον της Τουρκίας. Επέκρινε και την τουρκοκυπριακή ηγεσία

Άστραψε και βρόντηξε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, μετά από διαδήλωση στα Κατεχόμενα, κατά την οποία ακούστηκαν συνθήματα κατά της Τουρκίας

Ο Ερντογάν, μιλώντας σε Τούρκους δημοσιογράφους κατά την τελευταία μέρα των επαφών του στο Κιργιστάν, είπε “τις τελευταίες μέρες υπάρχουν στη Βόρεια Κύπρο προβοκατόρικες δραστηριότητες. Τις κάνουν μαζί με το Νότο. Η τελευταία έγινε στις 28 Φεβρουαρίου. Μας λένε να φύγουμε. Η διοίκηση είναι απαθής. Από τον πρόεδρο μέχρι τον πρωθυπουργό, η διοίκηση πρέπει να πάρει ξεκάθαρη θέση”.

Οι μισθοί και η δράση κατά της Τουρκίας


Ο Ερντογάν συνέχισε έξαλλος λέγοντας πως "ο πιο κακοπληρωμένος υπάλληλός τους παίρνει περίπου 10 χιλιάδες λίρες (5.000 ευρώ).

Ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργικού μου γραφείου παίρνει 5 χιλιάδες λίρες... Ο κύριος παίρνει 10 χιλιάδες και μετά δίχως να ντραπεί κάνει αυτές τις κινητοποιήσεις. Και μάλιστα παίρνουν 13 μισθούς το χρόνο. Λένε να φύγει η Τουρκία. Ποιος είσαι ρε φίλε; Έχω νεκρούς και τραυματίες στρατιώτες εγώ εκεί... Έχω στρατηγικό ενδιαφέρον. Όποιο είναι το στρατηγικό ενδιαφέρον της Ελλάδας στην Κύπρο, το ίδιο έχει και η Τουρκία. Έχει νόημα το γεγονός ότι αυτοί που θρέφονται από τη χώρα μας καταφεύγουν στο δρόμο αυτό. Εμείς τους στηρίζουμε. Δεν θα έπρεπε να έχει αυτό ένα αντίκρυσμα;"

Ο Τούρκος πρωθυπουργός αναφερόμενος στην τουρκοκυπριακή ηγεσία είπε ότι “είναι απαράδεκτο να προετοιμάζεται έδαφος για κινητοποιήσεις εναντίον της Τουρκίας” και πρόσθεσε: “Τώρα ζητάει ραντεβού. Θα τον καλέσω να μιλήσουμε και θα τον ρωτήσω”.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Facebook