Πάντα να ξαναρχίζεις ...

Παρασκευή, 4 Φεβρουαρίου 2011

Βρήκαμε ΕΝΑ καλό που κάνει ο γάμος στους άντρες!

Eίσαι ευτυχισμένος στο γάμο σου; Σώθηκες! Σύμφωνα με νέα έρευνα οι "καλοπαντρεμένοι" άντρες παρουσιάζουν 64% χαμηλότερο κίνδυνο να υποστούν εγκεφαλικό επεισόδιο σε σχέση με τους εργένηδες, ή όσους είναι απογοητευμένοι από τον έγγαμο βίο!

Η μελέτη παρουσιάστηκε στο Συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης Εγκεφαλικών Επεισοδίων από τον καθηγητή Uri Goldbourt, στο πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ. Συμμετείχαν 10.000 Ισραηλινοί, όπου απάντησαν σε ένα ερωτηματολόγιο που αφορούσε την ποιότητα της νόμιμης σχέσης που διατηρούν. Επίσης, τους ζητήθηκε να δώσουν βαθμολογία!

Ο ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ γάμος σώζει από το εγκεφαλικό!

"Αυτό που παρατηρήσαμε ήταν η ανάλογη σχέση μεταξύ του κινδύνου εκδήλωσης εγκεφαλικού με τη δυσαρέσκεια μέσα στο γάμο και την οικογενειακή ζωή. Οι εργένηδες αλλά και οι δυσαρεστημένοι από το γάμο τους, εμφάνισαν ένα πολύ μεγάλο ποσοστό σε σχέση με αυτούς που απολαμβάνουν την καλή πλευρά της ολοκληρωμένης μορφής οικογένειας. Για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα ένας γάμος να εμπεριέχει μια τόσο σοβαρή στατιστική βαρύτητα" συμπληρώνει ο κ. Goldbourt.

Λαμβάνοντας επίσης υπόψη τους οι ερευνητές παράγοντες όπως το κάπνισμα και την υπέρταση, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως ο γάμος μπορεί να σώσει έναν άνδρα από το εγκεφαλικό! Μάλιστα χαριτολογώντας ο υπεύθυνος της μελέτης ιατρός, προτρέπει τους εργένηδες να λάβουν άμεση δράση προκειμένου να φθάσουν στο δημαρχείο ή στην εκκλησία!

"Όσοι έχουν επιλέξει το μοναχικό τρόπο, καλό θα ήταν, εαν και εφόσον επιθυμούν να ζήσουν για πολλά χρόνια, να βρουν σύντομα το ταίρι τους και να επισπεύσουν τις διαδικασίες για έναν παραμυθένιο γάμο, προκειμένου να αποφύγουν δυσάρεστα γεγονότα όπως αυτό. Είναι καθαρά ζήτημα υγείας...".

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Facebook