Πάντα να ξαναρχίζεις ...

Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2011

ΑΦΗΓΗΣΗ ενός Ελληνα, μετανάστηΑΦΗΓΗΣΗ ενός Ελληνα, μετανάστη σε άλλη δημοκρατική χώρα της Ευρώπης:

Όταν ήρθα στην Ισπανία (σοσιαλιστική χώρα και αυτή), πήγα στο Δημαρχείο, για να δηλωθώ (Νόμος !), δηλαδή, να πάρω άδεια παραμονής και άδεια εργασίας (κι' ας είμαι πολίτης χώρας της E.E). Εκεί μου ζήτησαν:

i) Αντίγραφο ποινικού μητρώου από τη χώρα, από την οποία κατάγομαι (Ελλάδα).
ii) Αντίγραφο ποινικού μητρώου από τη χώρα, από την οποία ήρθα στην
Ισπανία (Γερμανία).
Αυτά τα δύο, για να βεβαιωθούν ότι δεν πήγα "κυνηγημένος" στην Ισπανία, να ζήσω εκεί. Κατόπιν έλεγξαν επιτόπου, εάν εκκρεμεί εις βάρος μου διεθνές ένταλμα σύλληψης από την Europol και την Ιντερπόλ.
iii) Στη συνέχεια μ' έστειλαν στο ΙΚΑ της Καταλονίας, όπου έπρεπε να κάνω εξετάσεις για ηπατίτιδα, σύφιλη, AIDS, φυματίωση και λοιπές κολλητικές αρρώστιες.
iv) Μετά, έπρεπε να κάνω ένορκη δήλωση, ότι εκείνη τη στιγμή δεν διώκομαι σε καμία χώρα για ποινικό αδίκημα, ούτε διενεργείται αστυνομική ή δικαστική έρευνα εις βάρος μου.

Αφού προσκόμισα όλα τα παραπάνω, έπρεπε να βρω σπίτι, για να μείνω. Στο
μεσοδιάστημα, έμενα σε ξενοδοχείο, καθότι στην Ισπανία απαγορεύεται
σε ιδιοκτήτη, να νοικιάσει σπίτι σε αλλοδαπό, εφόσον αυτός δεν έχει άδεια
παραμονής. Επιπλέον, ο ιδιοκτήτης (σπιτονοικοκύρης) υποχρεούται να πάει με τον υποψήφιο νοικάρη στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, για να ελέγξει η αστυνομία το νοικάρη και να δώσει τη σχετική συγκατάθεσή της. Εάν δεν τηρηθεί αυτή η διαδικασία, ο ιδιοκτήτης τιμωρείται με κατάσχεση του διαμερίσματός του.

Η άδεια παραμονής μου εκδόθηκε άμεσα (για έξι μήνες αρχικά) και άρχισα να ψάχνω για σπίτι. Βρήκα σπίτι και πήγα με το σπιτονοικοκύρη στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα, όπου η αστυνομία, αφού έλεγξε κι' εμένα και την άδεια παραμονής μου, έδωσε τη σχετική έγγραφη συγκατάθεση της.

Με το χαρτί αυτό πήγα ξανά στο δημαρχείο, όπου πήρα άδεια εργασίας. Μετά πήρα από την Εφορία το ΑΦΜ. Μέχρις ότου βρω δουλειά, έπρεπε να πληρώνω το ΙΚΑ από την τσέπη μου (90 ? το μήνα), για να είμαι ασφαλισμένος.

Κατόπιν αυτών, μου υπέδειξαν, να διαβάσω κάποιες παραγράφους του ισπανικού δικαίου (όσον αφορά, τι είναι ποινικό αδίκημα, τι πλημμέλημα, κλπ.). Επιπλέον, μ' ενημέρωσαν, ότι εάν αρχικά, τον πρώτο χρόνο, υποπέσω σε σοβαρό αδίκημα, τότε θα απελαθώ σούμπιτος (sic) προς την χώρα από την οποία κατάγομαι (όχι προς αυτήν, από την οποία πήγα στην Ισπανία) και θα παρακρατηθεί η τυχόν περιουσία μου (λογαριασμοί σε ισπανικές τράπεζες) από το ισπανικό κράτος!

Σημειωτέον, ότι εγώ πήγα μετανάστης στην Ισπανία και όχι λαθρομετανάστης (όπου οι διαδικασίες, για να πάρει κανείς άδεια παραμονής είναι πολύ πιο δύσκολες, είναι σχεδόν αδύνατον).

Ρωτάω λοιπόν τους . βαθιά δημοκρατικούς συνέλληνες:

Στη χώρα μου την Ελλάδα, ποιος από τους λαθρομετανάστες θα πέρναγε επιτυχώς την παραπάνω διαδικασία; Το σχέδιο του Κίσσινγκερ είναι σε πλήρη εφαρμογή και οι προδότες πολιτικοί μας, βάζουν εκατοντάδες λαθρομετανάστες σ' αυτή τη χώρα, εκτελώντας κατά γράμμα το σχέδιο αυτό.

ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ! ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ! Δείτε πόσο ύπουλα, ο θεατρίνος ο Λαζόπουλος, μετά από μεγάλες αποκαλύψεις, γελοιοποιεί αυτούς που ασχολούνται με το πρόβλημα. Ας ξυπνήσουμε επιτέλους, αν και είναι ήδη πάνω από 2.000.000 μετανάστες στην Ελλάδα. Ξυπνήστε, . !

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Και κάποιες ενδιαφέρουσες απόψεις για θεώρηση από διάφορες οπτικές γωνιές, προβληματισμό και συζήτηση, με τίτλο:

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ . ?

1) . γιατί σε λέγανε «εθνικιστή», όταν έλεγες πως αγαπάς την Πατρίδα σου; Για να την πουλήσουν πιο εύκολα. Γι' αυτούς, κάθε λέξη που αρχίζει από «-εθν» και «-ελλ» ήταν και είναι εμπόδιο, όταν ακούγεται μέσα στο μαντρί του "εκσυγχρονισμού" που μας μπουζούριασαν. Κατάλαβες τώρα, γιατί σε λέγανε «ρατσιστή»? Γιατί πολύ σύντομα, δεν θάσαι ιδιοκτήτης της πατρίδας σου, θάσαι ένας κάτοικος μιας χώρας, που θ' ανήκει στους παγκόσμιους τραπεζίτες και στους υπαλλήλους τους, οι οποίοι θα παριστάνουν την ... κυβέρνηση.

2) ... γιατί πριονίσανε την παιδεία και την υποβάθμισαν σε "εκπαίδευση"? Για να σε κάνουν υπαλληλάκο των 3,60. Να σε βάλουν πίσω από τον πάγκο των μπακάλικών τους, που απλώσανε στη χώρα σου, να σερβίρεις καφέδες και να πηγαίνεις με το παπί πίτσες στα πάρτι του Χριστοφοράκου

3) ... γιατί κατέστρεψαν μεγάλες υγιείς ελληνικές βιομηχανίες (ΙΖΟΛΑ, ΠΙΤΣΟΣ, ΕΣΚΙΜΟ, ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΠΑΤΡΑΪΚΗ, AIΓΑΙΟ, ΧΡΩΠΕΙ, ΠΥΡΚΑΛ) και έκαψαν, σε διάστημα 2 μηνών, μεγάλα ελληνικά πολυκαταστήματα (ΜΙΝΙΟΝ, ΚΑΤΡΑΝΤΖΟΣ ΣΠΟΡ, ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΛΑΟΥΔΑΤΟΣ)? Για να βρουν άνετα χώρο, χωρίς προσπάθεια, τα δικά τους μπακάλικα, που διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να μπουν στην ελληνική αγορά.

4) ... γιατί έκαψαν τα δάση σου, μαζί και την ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ? Για να ξεπουλήσουν πιο εύκολα την πατρίδα σου και να καταστρέψουν τον πολιτισμό σου.

5) ... γιατί σου δίνανε τζάμπα κάρτες οι τράπεζες? Για να σου πάρουν το πατρικό σου. Δεκάρα δεν δίνανε για τις δόσεις σου. Με χαρτιά τυπωμένα, σου πήραν και σου παίρνουνε το σπίτι, το χωράφι, το μαγαζί.

6) ... γιατί σε χώσανε στο χρηματιστήριο? Όταν ένας πρωθυπουργός της χώρας, μαζί με μερικούς υπουργούς, προέτρεπαν τον απλό κοσμάκη, να βάλει το κομπόδεμά του στο στημένο παιγνίδι του χρηματιστηρίου, δεν εννοούσε ακριβώς τις παραγωγικές επενδύσεις, αλλά το τζόγο. Κατάλαβες τώρα ... ότι κάποιοι γίνανε πάμπλουτοι σε μια νύχτα, ανταλλάσσοντας τον πλούτο σου, τον ιδρώτα σου, με αέρα?

7) ... γιατί γουστάρουν τόσο την "ελεύθερη αγορά"? Για να κλείσει ο μπακάλης της γειτονιάς και να στέλνεις τον κόπο σου στα μεγαλομπακάλικα της Γερμανίας. Σε βγάλανε ψαράκι μου από τη γυάλα σου και στη συνέχεια σε πέταξαν στον ωκεανό με τα σκυλόψαρα, που έχουν τους δικούς τους κανόνες ... διατροφής.

8) . γιατί αγαπάνε τόσο πολύ, τους "μη νόμιμους μετανάστες", οι εκλεγμένοι μας? Για να κάνουν, με τη δυστυχία εκείνων, κι' εμάς δυστυχισμένους.

9) . ψαράκι μου, πόσο αξίζει η γυάλα σου? Γιατί αυτή είναι η καλύτερη γωνιά στον κόσμο, το καλύτερο οικόπεδο, και την κοστολογούν μόλις 300 δις, συμπεριλαμβανομένων και των .. αρχαιοτήτων.

10) ... γιατί κάνανε βιλαέτι τους την Εθνική σου Οδό? Θέλεις 20? (και πλέον) διόδια, για να πας από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη χρησιμοποιώντας την Εθνική σου Οδό, ενώ ήταν υποχρέωση του κράτους, να την κατασκευάσει και όχι να την ξεπουλήσουν στον κάθε "όμορφο" που παριστάνει τον ... εργολάβο.

11) ... γιατί σου πουλάνε φθηνά τα ... χαζοκούτια? Για να σε κάνουν να τρως κουτόχορτο στα λιβάδια των σήριαλ. Για να σε πετάνε μπαλάκι από τους πρωϊνούς πουλημένους στις μεσημεριανές χαζοβιόλες και στους απογευματινούς πληρωμένους τελάληδες της προπαγάνδας τους. Από το πρωί μέχρι το βράδυ και κάθε μέρα, μια θλιβερή παρέλαση υπερεκτιμημένων "τίποτα", με καμιά ειδικότητα, στον αέρα.

12) ... γιατί σ' έδιωξαν από το χωριό και από τη γη σου, δίνοντάς σου μια θέση στο... "δημόσιο"? Για να τα δώσουν δωρεάν στους νέους ... "εποίκους".

13) ... γιατί πρέπει το ζευγάρι σήμερα, να δουλεύει σε δυο δουλειές, ενώ ο παππούς θα πρέπει να δουλεύει ακόμα και στα ... 70 του? Για να μεγαλώνουν τα παιδιά μόνα τους, χωρίς κανένα προσανατολισμό και αρχές. Για να χαθεί η «καταραμένη» φυλή σου. Τούτο το ξέρουν πολύ καλά και γι' αυτό προωθούν την ... υπογεννητικότητα.

14) ... γιατί στη Βουλή δεν μπαίνει κανένας σοβαρός άνθρωπος? Επειδή αυτός δεν θέλει ν' ανήκει στον θίασο των 300 που προδιαγράφουν οι κομματικές λίστες, τις οποίες συντάσσουν κυρίαρχα οι ντόπιοι τοποτηρητές της παγκοσμιοποίησης μαζί με τις "άγιες οικογένειες" του τόπου σου. Έτσι, στο θέατρο που λέγεται .. Βουλή, δεν θα βρείτε σήμερα σχεδόν κανέναν από τους λαμπρούς Έλληνες διανοητές και επιστήμονες, επειδή αυτοί δεν είναι ... θεατρίνοι.

15) ... γιατί τα κάνουν όλ' αυτά? Επειδή είναι υπεύθυνοι για τον κάθε ΕΛΛΗΝΑ και ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ...ΓΕΝΝΗΘΕΙ. Γιατί δεν θέλουν άλλους Έλληνες σ' αυτόν τον τόπο. Ούτε στο γένος, ούτε στη σκέψη. ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ! Οι κύριοι αυτοί και τα όργανά τους συντελούν μια νέα μορφή γενοκτονίας στην πατρίδα σου και το ξέρουν πάρα πολύ καλά, επειδή αυτοί είναι εκείνοι, που τη σχεδίασαν και την εκτελούν!

Υ.Γ.
Σίγουρα, κάποια από τα παραπάνω 15 ερωτήματα, ανεξάρτητα από το «υπερβολικό» ή «συνομωσιολογικό» τους περιεχόμενο, κρύβουν βαρυσήμαντες αλήθειες, που χρήζουν της αξιολόγησής μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Facebook