Πάντα να ξαναρχίζεις ...

Σάββατο, 12 Μαρτίου 2011

Εξηντάρισε ο «Ντένις ο Τρομερός»Τα 60 του χρόνια συμπληρώνει σήμερα ο Ντένις ο Τρομερός, ο οποίος εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις 12 Μαρτίου 1951 σε 16 εφημερίδες των Ηνωμένων Πολιτειών. Πριν γίνει κόμικς ήταν παιδάκι και μάλιστα πολύ άτακτο.
Ενα μεσημέρι, που ο ξανθούλης Ντένις αντί να πάρει τον υπνάκο του είχε προτιμήσει να διαλύσει το σπίτι του, η μητέρα του Αλις Κέτσαμ φώναξε:your son is a menace δηλαδή ο γιός σου είναι απειλή. Ετσι απέκτησε για πάντα σάρκα και... δύναμη στο χαρτί για να εμπνέει και άλλους ζωηρούς πιτσιρικάδες. Τι πληκτικός που θα ήταν ο κόσμος χωρίς όλους αυτούς τους Ντένις τους τρομερούς. 'Ησυχος, βέβαια, αλλά ...πληκτικός.

Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά λόγια από την αυτοβιογραφία του μπαμπά του Dennis the menace με τίτλο: Ο έμπορος του Ντένις του τρομερού (1990) Ο μικρός χάρτινος ήρωας του σκιτσογράφου Χάνκ Κέτσαμ, που τον εμπνεύστηκε από τον δικό του 4χρονο πιτσιρίκο, μεταφράστηκε σε 19 γλώσσες και ταξίδεψε σε 48 χώρες. Ο πραγματικός Ντένις μεγάλωσε και η σχέση του με τον πατέρα του, που έκανε άλλους δυο γάμους και απέκτησε δύο ακόμη παιδιά , εξελίχθηκε πολύ άσχημα. Ο Ντένις απομακρύνθηκε-μετά το διαζύγιο-από τον πατέρα του διατηρώντας μια ελάχιστη και τυπική επαφή. Μεγάλη όμως ήταν και η κινηματογραφική επιτυχία του Ντένις κυρίως με την πιο γνωστή μεταφορά του το 1993 από τον σκηνοθέτη Νίκ Κάστλ, με τον Γουόλτερ Ματάου στον ρόλο του κυρίου Τζορτζ Γουίλσον, ενός γκρινιάρη ηλικιωμένου γείτονα που ταλαιπωρείται από τον τρομερό Ντένις. Ο σκιτσογράφος Χανκ Κέτσαμ έφυγε από τη ζωή στα 81 του χρόνια, λόγω καρδιακής ανεπάρκειας και επιπλοκών ενός καρκίνου. Από τα τέλη του 1994 είχε σταματήσει να σχεδιάζει ο ίδιος το περίφημο κόμικς και επέβλεπε μια ομάδα σχεδιαστών και συγγραφέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Facebook