Πάντα να ξαναρχίζεις ...

Δευτέρα, 25 Απριλίου 2011

Η αβεβαιότητα για την κρίση χρέους και το ασθενές δολάριο οδηγούν τον χρυσό σε ρεκόρΛονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα κατέγραψε κέρδη ο χρυσός, καθώς η αβεβαιότητα για την εξέλιξη της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη και η εξασθένηση του δολαρίου οδηγούν το πολύτιμο μέταλλο από ρεκόρ σε ρεκόρ.

Ο χρυσός άμεσης παράδοσης σημείωσε κέρδη 1,4% σε εβδομαδαία κέρδη και σκαρφάλωσε μέχρι το ιστορικό υψηλό των 1.512,47 δολαρίων η ουγγιά.

Στα συμβόλαια παράδοσης Ιουνίου, η τιμή ανήλθε μέχρι τα 1.509,60 δολάρια, σημειώνοντας το δέκατο ρεκόρ μέσα στον Απρίλιο.

«Το ασθενές δολάριο έχει την κυριότερη επίπτωση στον χρυσό αυτή τη στιγμή» λένε οι αναλυτές και τονίζουν ότι τα δημοσιονομικά προβλήματα στις ΗΠΑ, η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη και η πολιτική αναταραχή στον αραβικό κόσμο εντείνουν τη ζήτηση για το παραδοσιακό «ασφαλές καταφύγιο» του χρυσού.

Το δολάριο συνεχίζει να υποχωρεί, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν ότι η Fed θα καθυστερήσει να αυξήσει τα επιτόκια, σε αντίθεση με ό,τι γίνεται, για παράδειγμα στην Ευρωζώνη, όπου ήδη έχει ανοίξει ο κύκλος αύξησης των επιτοκίων.

Μαζί με τον χρυσό ενισχύεται και το ασήμι, που κατέγραψε κέρδη 11% σε εβδομαδιαία βάση. Η τιμή του ασημιού είναι στο υψηλότερο επίπεδο από το 1980, στα 47,25 δολάρια η ουγγιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Facebook