Πάντα να ξαναρχίζεις ...

Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2011

Διαδίκτυο- Η ώρα για τη μεγάλη αλλαγή!Το γεγονός ότι η εξάπλωση του Ίντερνετ τα τελευταία χρόνια έχει πραγματοποιηθεί με ραγδαίους ρυθμούς είναι κάτι που γνωρίζουμε. Σε αυτό έχει παίξει σημαντικό ρόλο το γεγονός ότι όλο και περισσότερες συσκευές αποκτούν online σύνδεση.

Το αποτέλεσμα, όμως, είναι η τέταρτη έκδοση του πρωτοκόλλου Ίντερνετ IPv4 που χρησιμοποιείται ευρέως μέχρι σήμερα να έχει αρχίσει να στερεύει από διαθέσιμες διευθύνσεις. Γι' αυτόν το λόγο έχει αρχίσει μια σταδιακή μετάβαση στο νέο πρωτόκολλο IPv6 που μπορεί να διαρκέσει χρόνια, κατά προσέγγιση μία δεκαετία. Ωστόσο, θα λύσει το πρόβλημα, αφού προσφέρει δισεκατομμύρια καινούριες διευθύνσεις IP.

8 Ιουνίου ήταν η παγκόσμια μέρα IPv6, κατά την οποία εταιρίες ανά τον κόσμο έκαναν δοκιμαστική χρήση του νέου πρωτοκόλλου για μία ημέρα. Μεταξύ αυτών ήταν οι κολοσσοί Facebook, Microsoft Bing, Google και Yahoo. Σκοπός της εν λόγω άσκησης είναι να γίνει μια πρώτη επαφή με το IPv6, ώστε να γίνει ευκαιρία να εντοπιστούν κι αντιμετωπιστούν πιθανά λειτουργικά προβλήματα, όπως επίσης να γίνει ευκαιρία για ευαισθητοποίηση σχετικά με το θέμα. Όσον αφορά τους οικιακούς χρήστες, αυτοί δε χρειάζεται να προβούν σε κάποια ενέργεια ακόμα, δεδομένου ότι προς το παρόν η μετάβαση δε τους αγγίζει.

Το Διαδίκτυο θα συνεχίσει να λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο, όμως, στο μέλλον οι περισσότεροι ίσως χρειαστεί να αναβαθμίσουν το hardware τους. Να διευκρινίσουμε ότι πολλοί routers υποστηρίζουν ήδη το IPv6, οπότε το μόνο που χρειάζεται είναι αναβάθμιση του firmware. Πάντως, οι παροχείς υπηρεσιών Ίντερνετ αναμένεται να κυκλοφορήσουν εν καιρώ στην αγορά τις αντίστοιχες ενημερώσεις ή νέους routers.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Facebook