Πάντα να ξαναρχίζεις ...

Κυριακή, 5 Ιουνίου 2011

GREENPEACE:Rainbow WarriorΤο πρώτο Rainbow Warrior βυθίστηκε στις 10 Iουλίου του 1985 από πράκτορες της Γαλλικής κυβέρνησης σε μια προσπάθειά τους να σταματήσουν τις διαμαρτυρίες εναντίον των πηρυνικών δοκιμών της χώρας τους στον Ειρηνικό. Το τωρινό Rainbow Warrior καθελκύθηκε στις 10 Ιουλίου του 1989.

Το σχέδιό τους αποκαλύφθηκε, προκάλεσε τη διεθνή κατακραυγή και η κεθέλκυση του νέου "Πολεμιστή του Ουράνιου Τόξου" απέδειξε μια και καλή, ότι δεν μπορείς να βυθίσεις ένα Ουράνιο Τόξο. Ο Πολεμιστής επέστρεψε στη μάχη ενάντια στις πυρηνικές δοκιμές, οι οποίες έληξαν στα νησιά Moruroa το 1996. Το όνομα του πλοίου προέρχεται από μία προφητεία των Ινδιάνων της Βόρειας Αμερικής, η οποία προβλέπει ότι "Θα έρθει μια μέρα, που οι πηγές της γης θα στερέψουν, η θάλασσα θα μαυρίσει, τα ρυάκια θα δηλητηριαστούν και τα ελάφια θα πέσουν νεκρά. Όμως, λίγο πριν να είναι πολύ αργά, οι Ινδιάνοι θα ξαναβρούν το χαμένο πνεύμα τους, θα δίδαξουν στους λευκούς το σεβασμό προς τη Γη και θα ενωθούν μαζί τους για να γίνουν οι Πολεμιστές του Ουράνιου Τόξου".


Η Ιστορία

Το πλοίο ήταν ένα αλιευτικό 23 ετών που είχε χρησιμοποιηθεί για αλιευτικές έρευνες από το υπουργείο Γεωργίας, Αλιείας και Τροφίμων της Μ. Βρετανίας και ονομαζόταν αρχικά "Sir William Hardy". Αγοράστηκε από την Greenpeace με τη βοήθεια και άλλων οργανώσεων τον Φεβρουάριο του 1978 και ήταν το πρώτο πλοίο της οργάνωσης στην Ευρώπη. Το Rainbow Warrior μεταμορφώθηκε σε ελάχιστο χρόνο. Βάφτηκε πράσινο με τη λέξη Greenpeace κατά μήκος της μιας πλευράς του και ένα περιστέρι με κλαδί ελιάς στην πλώρη του. Στις 29 Απριλίου του 1978, έχοντας υψώσει τις σημαίες της Greenpeace και των Ηνωμένων Εθνών που κυμάτιζαν μαζί για να δείξουν τη διεθνή σύνθεση του 24μελούς πληρώματος από 10 χώρες, το Rainbow Warrior σάλπαρε από την αποβάθρα του Λονδίνου, για το παρθενικό του ταξίδι με προορισμό την ανατολική ακτή της Βρετανίας. Στα χρόνια που ακολούθησαν το Rainbow Warrior έμελλε να αποδείξει την αξία του ξανά και ξανά σε πολλές εκστρατείες κατά τη διάρκεια των ετών, όχι μόνο στον Ατλαντικό αλλά και σε όλο τον κόσμο.


Χαρακτηριστικά του πλοίου

Port of registry: Amsterdam,
Netherlands Date of charter: 1987
Number of berths: 28
Inflatable boats: 1 outboard Rib and 4 inflatables
Type of ship: Motor Assisted Schooner
Call sign: PC 8024
Built: 1957 by Cochrane & Sons, Selby, UK
Gross tons: 555
Length: 55.20 m
Breadth: 8.54 m
Draught: 4.6 m
Maximum speed: 12 knots (2 engines, 3000 L/day)
Engines: 2 Diesel type Deutz M.W.M. 2 x 6 Cylinder, 2 x 500kW
Sailing Speed: 5-7 knots average
Sails: 650 m2 Max Airdraft 41 m

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Facebook