Πάντα να ξαναρχίζεις ...

Κυριακή, 7 Αυγούστου 2011

Στρατιωτική αργκόΤα είδα όλα κωλυόμενα: Σημαίνει ότι μου φάνηκε κάτι βουνό, μπλοκάρισα επειδή μου έπεσαν όλα μαζεμένα ή/και δεν ήξερα τι να κάνω
Δίκας και Υπόδικας: Ο Διοικητής και ο Υποδιοικητής
Λελεόχαρτο: Το απολυτήριο Λελέ - Απολελέ - Είμαι λελέ: Κοντεύω να απολυθώ, να πάρω απολυτήριο.
Παρτάλι: Ο φαντάρος που νοιάζεται μόνο για τον εαυτό του και όχι για τους άλλους και γενικά αυτός που δεν πολυνοιάζεται για πολλά (παρτάλι στην κυριολεξία είναι το κουρέλι) Τούφα - Ζωάρα: Περνάω καλά μέσα στο στρατόπεδο, συνήθως καλύτερα από τους υπόλοιπους
Μπιφτέκι: Έφαγα μπιφτέκι, κάνω την υπηρεσία κάποιου άλλου ενώ ήμουν εξοδούχος, χώθηκα την τελευταία στιγμή.
Εμπλοκή: Με πάει εμπλοκή, έφαγα εμπλοκή. Κάνω συνέχεια υπηρεσίες, καθημερινά ενώ έχω να πάρω πολλές μέρες έξοδο.
Σειρά ή Σειρούλα: Προσφώνηση σε κάποιον άλλο που είναι ίδια ή παραπλήσια σειρά με αυτόν που την λέει.
Κοντοσείρια: Φαντάροι Παραπλήσιων Σειρών
Παλιοσειρά: Ο παλιός φαντάρος
Λούι: Ο Λοχίας Υπηρεσίας
Θαλαμοdog ή θαλαμόσκυλο: Ο Θαλαμοφύλακας
Θα βαρέσω αναβολή: Λέγεται όταν κάποιος δεν αντέχει κάτι και υπονοεί ότι κάποιος θα πάρει αναβολή για να ησυχάσει. Στην πραγματικότητα αυτός που το λεει πολύ σπάνια εννοεί ότι στην πραγματικότητα θα πάρει αναβολή.
Ψάρι ή Ψαρούκλα: Συνήθως αναφέρεται στους νέους στρατιώτες, μερικές φορές αναφέρεται και σε παλαιότερους οι οποίοι είναι πολύ τυπικοί επειδή φοβούνται ότι θα τιμωρηθούν "Ασε μωρέ, αυτός ακόμα ψάρι είναι"
Προβλέπεται ή δεν προβλέπεται για την ΕΣΣΟ μου: Εννοεί ότι κάποιος είναι ή δεν είναι υποχρεωμένος με βάση τους άγραφους νόμους του στρατού να κάνει κάτι. Για παράδειγμα "Προβλέπεται για την ΕΣΣΟ σου να πας αγγαρεία ενώ για μένα δεν προβλέπεται" (εννοεί ότι εσύ είσαι ακόμα νέος ενώ εγώ που πάλιωσα δεν πρέπει να πηγαίνω αγγαρείες) Αγγαρεία: Η επιπρόσθετη υπηρεσία, συνήθως στα εστιατόρια (π.χ πλύσιμο πιάτων, καθάρισμα πατατών και λοιπές χρήσιμες ενασχολήσεις!)
Έφαγα 5 Φι ή 10 Κάπα: Τα Φι και τα Κάππα είναι η Φυλακή και η Κράτηση αντίστοιχα
Σ.ΕΞ Η στέρηση εξόδου
Δεν προλαβαίνω, απολύομαι: Συνήθως λέγεται από φαντάρους που κοντεύουν να απολυθούν όταν τους λένε να κάνουν μία δουλειά.
Καραβάνες: τα αγγεία εστιάσεως, δηλαδή τα μεταλλικά σκεύη όπου τρώνε οι φαντάροι όταν βρίσκονται εκτός στρατοπέδου σε άσκηση.
Καραβανάς: Χαρακτηρισμός που αποδίδεται στους μόνιμους στρατιωτικούς
Γιωτάς: Ο στρατιώτης που έχει σωματική ικανότητα Ι3 ή Ι4, μερικές φορές αναφέρεται γενικά στους ανίκανους ή τεμπέληδες στρατιώτες. Παλαιότερα και μερικές φορές και σήμερα οι γιωτάδες αποκαλούνταν και ντακότες.
Το πλοίο της αγάπης: Αναφέρεται στην σκουπιδιάρα, δηλαδή στο όχημα το οποίο χρησιμοποιείται για τη συγκομιδή σκουπιδιών από το στρατόπεδο. Αν σου προσφέρουν μια βόλτα με το πλοίο της αγάπης μην βιαστείς να δεχτείς, διότι σημαίνει ότι σε στέλνουν να μαζέψεις σκουπίδια με τη σκουπιδιάρα, μετά την οποία θα χρειαστεί να κάνεις επειγόντως μπάνιο!
Με πάει μία μία: Εννοεί ότι οι υπηρεσίες είναι μία μέρα μέσα και μία έξω.
Θα σε βγάλω στον τάκο: Θα βγεις αναφορά
Tακ λάιν: Η γραμμή της αναφοράς
Γόπινγκ: Ο καθαρισμός του στρατοπέδου από τα αποτσίγαρα (γόπες).
Τσάπινγκ: Η αποψίλωση από χόρτα.
Μαυροσκούφηδες: Οι στρατιώτες Τεθωρακισμένων, επειδή φορούν μαύρο μπερέ Πρασινοσκούφηδες: Όσοι υπηρετούν στις Ειδικές Δυνάμεις, πάλι από το χρώμα του μπερέ τους

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Facebook