Πάντα να ξαναρχίζεις ...

Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2012

Η πρώτη Android TV χωρίς τηλεκοντρόλΜια τηλεόραση την οποία μπορεί κανείς να χειριστεί με τη φωνή του παρουσιάζει η Lenovo στην CES 2012. Έτσι, ο τηλεθεατής αλλάζει κανάλια στην K91 Smart TV, αλλά αυτό δεν είναι το μόνο που μπορεί να κάνει, καθώς η πρώτη τηλεόραση της Lenovo είναι και η πρώτη γενικότερα η οποία φέρει το πολυσυζητημένο λειτουργικό σύστημα smartphone και tablet του 2012, Android 4.0, γνωστό και ως Ιce Cream Sandwich.

Για παράδειγμα, το περιεχόμενο της K91 Smart TV εμπλουτίζεται από app στο Lenovo Store και το Android Market προσανατολισμένες στην τηλεόραση. Ο τηλεθεατής θα έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει την πρόσβαση στο Διαδίκτυο και συγκεκριμένα στην υπηρεσία cloud computing της κατασκευάστριας εταιρείας, από όπου θα κατεβάζει ενημερώσεις λογισμικού για την τηλεόραση, θα ανεβάζει δικό του περιεχόμενο multimedia και θα αλληλεπιδρά με το περιβάλλον του στα social media, στο Facebook ή το Twitter και αλλού.

Τα χαρακτηριστικά, θυμίζουν περιγραφή smartphone, αν εξαιρέσουμε ότι αφορά στην οθόνη και τον ήχο: Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για μια τηλεόραση με πάνελ 55 ιντσών, 240Hz full-HD 3D IPS, με υποστήριξη SRS TruSurround, κάμερα 5MP, μνήμη RAM 1GB, 8GB αποθηκευτικό χώρο και διπύρηνο Qualcomm Snapdragon 8060, χρονισμένο στο 1,5GHz.

Η Lenovo εισέρχεται στην αγορά των τηλεοράσεων λανσάροντας την πρώτη της Smart TV εντός των τειχών, δηλαδή στην Κίνα στο τέλος του τρέχοντος τριμήνου. Δηλώνει ότι θέλει να διαφοροποιηθεί από τις ανταγωνιστικές προτάσεις για τις λεγόμενες έξυπνες τηλεοράσεις, smart TV, της Samsung ή της LG. Σε αυτές, ο χρήστης επίσης μπορεί να έχει app, πρόσβαση στο Διαδίκτυο, παιχνίδια ή πρόσβαση σε άλλες, συνδρομητικές υπηρεσίες. Η Lenovo επιχειρεί να ξεχωρίσει με την υποστήριξη του Android 4.0, και τις τεχνολογίες για την αναγνώριση ομιλίας και την επεξεργασία φυσικής γλώσσας (natural language processing, speech recognition technology).

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Facebook