Πάντα να ξαναρχίζεις ...

Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2012

Δύο ακόμη επιζώντες ανασύρθηκαν από το ναυάγιο στη ΤοσκάνηΆλλοι δύο επιβαίνοντες του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia που ναυάγησε στην Τοσκάνη της Ιταλίας εντοπίστηκαν ζωντανοί από τις Αρχές ενώ υπάρχει επικοινωνία και με τρίτο άτομο για το οποίο καταβάλλονται προσπάθειες να απεγκλωβιστεί.

Οι πυροσβέστες κατάφεραν να τους εντοπίσουν στην καμπίνα τους όπου είχαν εγκλωβιστεί για ώρες. Πρόκειται για ένα ζευγάρι Νοτιοκορεατών που βρισκόταν στη κρουαζιέρα για το μήνα του μέλιτος. Και οι δύο ήταν σε καλή κατάσταση.

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός είναι τρεις νεκροί (δύο Γάλλοι επιβάτες και ένας Περουβιανός, μέλος του πληρώματος), περίπου 30 είναι οι τραυματίες εκ των οποίων δύο σοβαρά, ενώ τουλάχιστον 40 είναι οι επιβάτες των οποίων η τύχη εξακολουθεί να αγνοείται.

Για την ανεύρεση των αγνοούμενων γίνονται από το Σάββατο υποβρύχιες έρευνες.

Τρεις Έλληνες ανάμεσα στους επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους.

Το κρουαζιερόπλοιο προσάραξε τα ξημερώματα του Σαββάτου σε ύφαλο σε μικρή απόσταση από τις ακτές της Τοσκάνης.

Οι διασωθέντες περιγράφουν σκηνές χάους κατά την εκκένωση του σκάφους και μιλούν για εγκληματική ολιγωρία από την πλευρά του πληρώματος. Αρκετοί κατάφεραν να βγουν στην ακτή και τους περιποιήθηκαν κάτοικοι της περιοχής.

Επιβάτες λένε ακόμη ότι το πλήρωμα προσπαθούσε για ώρα να καθησυχάσει τους επιβάτες ότι το ρεύμα είχε κοπεί εξαιτίας «απλού τεχνικού προβλήματος» και ότι η καθέλκυση των λέμβων καθυστέρησε κατά πολύ.

Ο κυβερνήτης του κρουαζιερόπλοιου, Φραντσέσκο Σκετίνο τέθηκε υπό κράτηση αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για πολλαπλή ανθρωποκτονία. Μαζί του συνελήφθη και ο υποπλοίαρχος, Τσίρο Αμπρόσιο, και αυτός με την κατηγορία των πολλαπλών ανθρωποκτονιών και της εγκατάλειψης του πλοίου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, βρισκόταν στη γέφυρα την ώρα της πρόσκρουσης αλλά η εισαγγελία υποστηρίζει ότι εγκατέλειψε το πλοίο αρκετή ώρα πριν από την απομάκρυνση των τελευταίων επιβατών.

Ο ίδιος ο Σκετίνο εξήγησε ότι «ο ύφαλος δεν υπήρχε στους χάρτες» και ότι ακολουθούσε την προκαθορισμένη. Πάντως οι Αρχές υποστηρίζουν ότι κινούνται πάρα πολύ κοντά στο νησί Τζίλιο με αποτέλεσμα να προσαράξει.

Το Costa Concordia, ηλικίας μόλις πέντε ετών, είχε αποπλεύσει την Παρασκευή από τη Τσιβιταβέκια στη Ρώμη για κρουαζιέρα στις ακτές της δυτικής Μεσογείου. Στο πλοίο επέβαιναν συνολικά 4.234 άτομα από τα οποία τα 1000 ήταν μέλη του πληρώματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Facebook