Πάντα να ξαναρχίζεις ...

«Ασφαλής και άριστη είναι η δημοκρατία, στην οποία η κάθε αδικία τιμωρείται εξίσου από τους παθόντες και τους μη παθόντες απ' αυτή.» (Σόλων ο Αθηναίος) «Σοφός είναι ο άνθρωπος που ξέρει χρήσιμα πράγματα όχι εκείνος που ξέρει πολλά.» (Αισχύλος) «Γλώττης κρατείν και μάλιστα εν συμποσίω : Να συγκρατείς την γλώσσα σου, προ παντός δε όταν βρίσκεσαι σε διασκέδαση» (Χίλων ο Λακεδαιμόνιος) «Εθίζειν τους παίδας τω ταληθεί λέγειν. Το γαρ ψεύδεσθαι δουλοπρεπές και πάσιν ανθρώποις ουκ άξιον μιμείσθαι:Να συνηθίζουμε τα παιδιά να λέγουν την αλήθεια. Γιατί η ψευτιά είναι δουλοπρέπεια και δεν αξίζει να τη μιμούνται οι άνθρωποι» (Πλούταρχος)

Τρίτη, 14 Μαΐου 2013

Έκτος λειτουργίας το Rio traffic control

Εδώ βρίσκεται το Traffic control του στενού Ρίου-Αντιρρίου.

Δηλαδή η υπηρεσία radar που ρυθμίζει την κίνηση τον πλοίων 12 ναυτικά μίλια ανατολικά ή δυτικά απο την γέφυρα.

Μόνο που εδώ και έναν περίπου χρόνο το radar δεν λειτουργεί "προσωρινά" για τεχνικούς λόγους.

Όσοι έχουν ταξιδέψει γνωρίζουν πολύ καλά πως ανάλογες υπηρεσίες υπάρχουν σε πολλά μέρη του πλανήτη ακόμα και σε τριτοκοσμικές χώρες και λειτουργούν άψογα.

Τελικά η χώρα μας είναι μια κατηγορία απο μόνη της μιάς και δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα άλλο μέρος του κόσμου.

Όπως διακρίνεται στις φωτογραφίες η κεραία radar δεν γυρίζει και οι άνθρωποι που δουλεύουν στην εν λόγω υπηρεσία καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να ρυθμίσουν την κίνηση δεκάδων πλοίων που διέρχονται καθημερινά απο το στενό.

Όλοι εμείς που εκτελούμε δρομολόγια στο πορθμείο τους ευχαριστούμε για την πολύ σημαντική βοήθεια που μας παρέχουν δίχως να έχουν τεχνική υποστήριξη radar και ελπίζουμε το "προσωρινό" τεχνικό πρόβλημα να αποκατασταθεί σύντομα αν κάποια στιγμή υπάρξει ενδιαφέρον αρμοδίων.

Πηγή: Πορθμείο Ρίου-Αντιρρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook