Πάντα να ξαναρχίζεις ...

«Ασφαλής και άριστη είναι η δημοκρατία, στην οποία η κάθε αδικία τιμωρείται εξίσου από τους παθόντες και τους μη παθόντες απ' αυτή.» (Σόλων ο Αθηναίος) «Σοφός είναι ο άνθρωπος που ξέρει χρήσιμα πράγματα όχι εκείνος που ξέρει πολλά.» (Αισχύλος) «Γλώττης κρατείν και μάλιστα εν συμποσίω : Να συγκρατείς την γλώσσα σου, προ παντός δε όταν βρίσκεσαι σε διασκέδαση» (Χίλων ο Λακεδαιμόνιος) «Εθίζειν τους παίδας τω ταληθεί λέγειν. Το γαρ ψεύδεσθαι δουλοπρεπές και πάσιν ανθρώποις ουκ άξιον μιμείσθαι:Να συνηθίζουμε τα παιδιά να λέγουν την αλήθεια. Γιατί η ψευτιά είναι δουλοπρέπεια και δεν αξίζει να τη μιμούνται οι άνθρωποι» (Πλούταρχος)

Σάββατο, 8 Απριλίου 2017

Κατασχεμένη Ferrari μετατράπηκε σε περιπολικό

Τον Σεπτέμβριο του 2015, η ιταλική αστυνομία είχε κατασχέσει μια Ferrari 458 Spider από τη μαφία, έπειτα από έφοδο που έκανε σε διάφορες περιοχές για την καταπολέμηση του εγκλήματος.

Οι αρχές της γείτονας χώρας δεν διέλυσαν το αυτοκίνητο όμως, αλλά το χρησιμοποίησαν για δική τους χρήση.

Έτσι, το παρέδωσαν στην υπηρεσία του Μιλάνου, η οποία με τη σειρά της το έδωσε στην τοπική εταιρεία Carrozzeria Marazzi Caronno Pertusella για να το μετατρέψει σε περιπολικό και μάλιστα χωρίς χρέωση.

Το ιταλικό super car απέκτησε τα χρώματα της αστυνομίας του Μιλάνου, φάρους, σήματα και τον απαραίτητο εξοπλισμό και βγήκε στους δρόμους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το όχημα θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για εκπαιδευτικούς λόγους.

Αξίζει να σημειώσουμε πως, σύμφωνα με την ιταλική νομοθεσία, η αστυνομία και η πυροσβεστική μπορούν να κάνουν αίτημα και να οικειοποιηθούν περιουσιακά στοιχεία της μαφίας που έχουν αποκτηθεί από παράνομα κέρδη.

Μέχρι στιγμής, έχουν κατασχεθεί 29 πολυτελή οχήματα και τρεις μοτοσικλέτες μόνο από τα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στη Λομβαρδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook